Con i corsi sulla birra, l’Associazione italiana sommelier Toscana intende sfatare vecchi luoghi comuni, approfondendo la conoscenza di un prodotto tanto antico quanto variegato e coinvolgente nelle sue innumerevoli tipologie.
La sede resterà chiusa da lunedì 11 a venerdì 22 agosto compresi. Gli uffici riapriranno lunedì 25 agosto.
Scopri di piùNon è solo una passione. Seguire un corso professionale da sommelier ti offrirà nuove opportunità di lavoro, ti permetterà di istaurare collaborazioni in Italia e all’estero, ti farà conoscere un mondo di valori e legami autentici. Una cosa possiamo garantirla: essere sommelier ti cambierà la vita
For a sommelier, knowing the world of wine is not enough. A solid culture on all drinks and their possible combinations is fundamental. That's why our courses on beer have been designed to dispel old clichés and deepen the knowledge of a product as ancient as varied in its countless types.
Find out moreDuring the course, you will discover the history and styles of the many existing beers, selected among the most famous and representative at European, American and the rest of the world. There will be the latest Italian artisan creations, increasingly appreciated for their quality and innovation. The course will allow you to acquire the basic technical skills and the indispensable tools for careful and objective sensory analysis. You will learn to evaluate the beers critically, appreciating their shades of taste and aroma, and to make refined and surprising combinations.
Find out moreJoin us for a journey into the world of beer that will enrich your cultural and professional background. Open the mind to new flavors and discover the universe of beers with the guidance of our experts and master brewers. Become a true connoisseur and amaze your guests with unique skills and combinations.
Find out moreLa sede resterà chiusa da lunedì 11 a venerdì 22 agosto compresi. Gli uffici riapriranno lunedì 25 agosto.
Scopri di piùCon i corsi sulla birra, l’Associazione italiana sommelier Toscana intende sfatare vecchi luoghi comuni, approfondendo la conoscenza di un prodotto tanto antico quanto variegato e coinvolgente nelle sue innumerevoli tipologie.
From the September 17, 2025 to the November 12, 2025
RTA “Le Corti” - via degli Etruschi, n. 4
From the September 18, 2025 to the November 11, 2025
Villa Cheli
From the September 17, 2025 to the November 12, 2025
RTA “Le Corti” - via degli Etruschi, n. 4
From the September 18, 2025 to the November 11, 2025
Villa Cheli